4 ganger i døgnet presses 370-400 millioner kubikkmeter vann gjennom det 3 kilometer lange sundet i Skjerstadfjorden. På det smaleste bare 150 meter. Gjennomsnittlig ligger hastigheten på ca 7 knop men kan fort komme opp i 20 knop, spesielt like etter full- og nymåne.

Den sterke malstrømmen tilfører rikelig med oksygen til vannmassene og frakter masse næringsstoffer som gir et rikt mangfold av torsk, sei, kveite, breiflabb og steinbit.

Der, midt bland holmer, skjær, bruer og rorbuer kom vi opp for å dykke, jakte, fiske og lage mat.

Er virkelig Saltstraumen verdens kraftigste tidevannsstrøm? Og var dette den aller siste turen for Ørjan som uvjeger? Vi har hørt den påstanden før, og i denne spesial episoden får du svar på disse, og flere spørsmål om hvordan det er å jakte i dette barske farvannet, som Saltstraumen er så kjent for.

Med oss i «studio» er Jørn Amundsen-Selstad som er kjentmann, lokal guide og mester over strømmen og bølgene, ivrig fisker og kjenner området like godt som vi kjenner vår egen lille stue hjemme i Kristiansund.

Vi spilte inn episoden i en av rorbuene, og venner vi bodde med kom og gikk og lagde en autentisk atmosfære som seg hør og bør når en er på tur.

God fornøyelse, og husk, hold pusten!

Ivan & Ørjan

I studio: Ivan Knudseth, Ørjan Dyrnes | Gjest: Jørn Amundsen-Selstad

Denne episoden er sponset av Spearo AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *